הישיבה המאתיים-ושבע-עשרה של הכנסת התשיעית יום שני, י' אייר תשל״ט 7 מאי 1979 סקירת ראש הממשלה על פעולות משרדו

בגין מגיב לפרסומים על פיהם ירושלים תחולק, ומבהיר שירושלים שוחררה, והיום יכול כל אדם מכל דת להגיע למקומות הקדושים לו. בגין מספר על אוניה ישראלית שעברה בתעלת סואץ, דבר שהתאפשר בעקבות הסכם השלום שנחתם, ומהווה נקודת מפנה חשובה לישראל. בגין מונה את עקרונות מדיניות ישראל כלפי לבנון. בגין סוקר את פעילות משרדו לעניין התקציב. בגין מברך את אסירי ציון המשוחררים הנוכחים במליאה, ומקווה לשחרור כל השאר. בגין מגיב לדבריו של פרס שלא נוכח בכנסת.

עצרת לכבודו של דוד מרקש

בעצרת לכבוד הצטרפותו של דוד מרקיש (בנו של של פרץ מרקיש שהואשם בבגידה והוצא להורג ע"י סטאלין) בגין תוהה על השנאה העזה של הקומוניזם את היהודים. בגין מספר על תנועת החרות – שהמורה הרוחני שלה הוא זאב ז'בוטינסקי. בגין נזכר בקבלת המברק שבישר על מות ז'בוטינסקי, וטוען כי כל ההישגים המהפכניים נעשו בהנחייתו ברוח של המורה.

שלום העם ושלמות הארץ

בנאום במועצה הארצית של תנועת החרות בגין פותח בחשיבות של ממשלת הליכוד הלאומי בנצחון בששת הימים וטוען כי גם כיום היא הכרחית, אך גח"ל לא ישאר בממשלה בכל מחיר. בגין מבקר את ד"ר גולדמן טוען כי הוא מסלף את דברי הרצל, וכי ולטענותיו אין בסיס. בגין מתייחס להצעות לחלוקה מחדש של א"י, וטוען שזה לא ימנע שפיכות דמים, וכי האויבים לא מוכנים לשבת בכלל למו"מ. בגין מסביר מדוע השימוש במילה 'נסיגה' מן השטחים מהווה הסכמה שאין לישראל זכויות על השטח שנכבש בששת הימים. בגין קורא להתאחד ולהעלות את יהודי ברית המועצות

בסיסמא: בני החורין בכל הארצות – התאחדו! עזרת אלפים איש בתל-אביב הזדהו עם שאיפת הצ'כים לחרות

העתון מדווח על עצרת עם להזדהות עם העם הצ'כי, לאחר הפלישה הסובייטית. בגין, בנאומו, דיבר על 3 נק' ציון – אביב העמים, חתימת הסכם ריבנטרופ מולוטוב, והפלישה שבוע קודם לכן. בגין אמר שאפשר ללמוד מהעם הצ'כי איך מגינים על המדינה.בגין דיבר על השפה הכפולה של הסובייטים, שמכנים במושגים שלהם את שלילת החרות. ועוד אמר בגין שמדינות קטנות לא יכולות להסתמך על האו"ם שיהיה בעזרן.

זכרון הגבורה הפודה

במאמר זה בגין מספר על גבורתם של עולי הגרדום של לוחמי המחתרת במלאת 20 שנה למותם. בגין מספר על הנסיונות לשחרורם והפריצה לכלא עכו