רבנות, ממשלה ומפלגות
מאמר עיתון:
חרות
מראה מקום:
מאמר עיתון ד' טבת התש"כ, 4 בינואר 1960
ציטוטים נבחרים מתוך המאמר:
אם נכונה הידיעה שנתפרסמה אתמול לפיה עלול לפרוץ משבר ממשלתי על רקע בחירת רב ראשי לישראל אין היא באה אלא להוכיח, באיזו מידה הסתבך המשחק, המתנהל, זה חודשים מספר, סביב הבחירה, והעלול להשפיל את הכהונה הרמה ולערער את מעמדה בעיני חלק גדול של העם היהודי. מה לממשלה ולרבנות? מה לרבנות ולמפלגות פוליטיות? כלום לא ינתן לחבר הבוחרים המוסמך לקבוע, ללא לחץ פוליטי כלשהו, מי ילבש את האצטלה של ראש רבני ישראל?
[...]רב ראשי בישראל צריך להיבחר, לא להתמנות. והממשלה, בהתערבותה המוקדמת, יצרה רושם, כאילו היא רוצה, למעשה, למנות את ראש הרבנים. זהו רושם שלילי, מזיק - לכל.
אנו מייעצים לכל אלה, הרואים את עצמם "נוגעים בדבר", לאסוף את ידיהם ממעשה הבחירה החשוב של רב ראשי. אם ישנם מועמדים מספר לכהונה זו, החשים, כי ידיעותיהם והליכותיהם, כישרונם וכושרם מזכים אותם להציג את מועמדותם – יציגוה ללא מכשול;וחבר הבוחרים המוסמך יבחר ביניהם.