המשבר באמריקה ואנחנו

מאמר עיתון
מאת:
מנחם בגין
פורסם בתאריך:
י"ד ניסן התשל"א, 9 באפריל 1971
נושאים:
מורשת ישראל - אחדות ישראל. ריכוז האומה - אסירי ציון. מדינות - ברית המועצות (רוסיה). מדיניות חוץ - יהדות ארצות הברית. תפוצות - יהדות התפוצות, קהילות יהודיות

בתוך המשבר העובר על אמריקה, קמה תופעה חדשה, המיוחדת לעמנו. אל יראוני כמגזים, אם אקרא לה בשם: יהדות לוחמת. אמנם כן. היהודים בארצות הברית אינם עוד כפי שהיו תמול שלשום. בודאי אין דומה הדור הזה לקודמו, משנות הארבעים.
המוכנים היהודים באמריקה להתיצב לימין ישראל, אם מדיניותה של וושינגטון תפגע בנו? אם להוציא מן המילה "היהודים" המופיעה בשאלה, את ה' הידיעה, יש יסוד לומר, כי התשובה עליה היא חיובית. יהודים רבים בארצות הברית יהיו מוכנים להודיע, כי לא יפקירו בשום אופן את אחיהם. את ארץ אבותיהם – זהו ביטוי לגיטימי לא רק ברוסיה אלא גם באמריקה – את היקר בחייהם. על עמדה זו, אשר למשמעותה המדינית אין שיעור, השפיעו, במידה מכרעת, שני מאורעות. איש לא יופתע אם אומר, כי המאורע הראשון, הלא היא מלחמת הפדות של ששת הימים. אבל ייתכן, כי לא הכל יודעים, מהו הגורם השני. פועלם ההיסטורי של אחינו ברוסיה הקומוניסטית הוא המאורע המהפכני, המשנה את דרך מחשבתם גם של היהודים בארצות הברית ,הקל וחומר מתבקש מעצמו. אם יהודים בלנינגרד ובמוסקבה יכולים לנהוג כפי שהם נוהגים, איך אנו בני החורין, בוושינגטון ובניו יורק? השאלה הוצגה. ערכה רב, אולי היסטורי.