קיום האזהרה

כרוזים
מאת:
מנחם בגין
פורסם בתאריך:
ח' כסלו התש"ז, 1 בדצמבר 1946
מתוך:
במחתרת כרך ב ע"מ 318-319
נושא:
מחתרות - המנדט הבריטי, עולי הגרדום
על אף האזהרות הקודמות של המחתרת הולקה החייל העברי בבית הסוהר המרכזי בירושלים וכעת מפקד האצ"ל מודיע ,כפי שיידעו את הבריטים באזהרתם, שהולקו גם הקצינים הבריטים. כתוצאה מפעולה זו המנדט הבריטי הפסיק את עונש המלקות בא"י. כרוז זה התפרסם בסביבות סוף חודש דצמבר.
ציטוטים נבחרים מהמאמר חיפוש חדש

קיום האזהרה

הודעה

א. על אף אזהרתנו הפומבית, אישר הגנראל הנאצו-בריטי ברקר את עונש המלקות המשפיל, שהוטל על חייל עברי ע"י "בית-דין" בריטי בלתי-חוקי. ביום ו', ד' טבת תש"ז, הולקה החייל הצעיר בבית הסוהר המרכזי בירושלים.

בהתאם לאזהרתנו וכתגובה למעשה הברברי של המשעבדים הולקו ביום א', ו' טבת קציני הצבא הבריטי בנתניה - מקום הפוגרום הבריטי האחרון - תל-אביב וראשון-לציון. מיג'ור בריטי ושלושה סמלים הולקו 18 מלקות כל אחד, כמספר המלקות שהולקה החייל העברי השבוי.

עתה הננו מזהירים:

אם המשעבדים יעיזו בעתיד לפגוע בגופם ובכבודם האנושי והלאומי של צעירים עברים, לא עוד נגיב בשוט; נגיב באש.

לא יושפל כבוד ישראל בארץ-ישראל; לא יושפל כבוד החייל העברי! תבוער הברבריות הבריטית מארץ הקודש [1].


[1] התגמול הועיל. השוט הבריטי נשבר. לא עוד היו מלקות בארץ ישראל. ועל פרשה מיוחדת זו, בה אנחנו עמדנו על כבודו של היהודי, ואילו הפרסטיז'ה הבריטית הוכתה קשות, האשים ווינסטון צ'רצ'יל את ממשלת בריטניה, בוויכוח בפרלמנט, שנתקיים ב-1 בפברואר 1947, בזו הלשון: אתם מלקים טירוריסט יהודי, הטירוריסטים תופסים מיג'ור אנגלי מסכן ושלושה סמלים ומלקים אותם למחרת היום, אתם פוטרים טירוריסט אחר מן המלקות. התבינו, כי זוהי הדרך למפלה מחפירה?".